NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

понедељак, 3. новембар 2008.

Panasonic kupuje kompaniju Sanyo

Više japanskih medija izvestilo je da tamošnja kompanija Matsushita Electric Industrial, poznatija kao Panasonic, pregovara sa tri najveća deoničara kompanije Sanyo Electric, o kupovini njihovih deonica u toj kompaniji. Ukoliko pregovori budu okončani uspešno, Panasonic bi postao većinski vlasnik kompanije Sanyo.

Prema nekim izvorima iz Panasonica, postizanje dogovora je izvesno, i biće potvrđeno na sednicana Upravnih odbora obe kompanije koji će biti održani do kraja ove nedelje. Zvanično objavljivanje dogovora o kupovini očekuje se u petak 7. novembra, a procedura kupovine bi mogla da bude okončana do kraja godine.

Ukoliko do kupovine zaista dođe, to bi moglo da predstavlja značajno olakšanje za kompaniju Sanyo koja nekoliko poslednjih godina posluje sa gubicima. Kompanija je suočena sa snažnom konkurencijom na tržištu potrošačke elektronike, tako da je tek nakon četiri neuspešne godine, uspela da u fiskalnoj 2007. godini ostvari profit. Ipak, Sanyo je ostao najveći svetski proizvođač litijum-jonskih baterija i jedan od najvećih svetskih proizvođača solarnih ćelija.

Primeri kupovine neke velike kompanije od strane druge velike kompanije su veoma retki u Japanu, tako da će buduće spajanje Panasonica i kompanije Sanyo dovesti do formiranja najvećeg japanskog proizvođača elektronske opreme.

Нема коментара:

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO