NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

четвртак, 13. новембар 2008.

Formirana Sekcija za Web dizajn u Privrednoj komori Beograda

Privredna komora Beograda organizovala je prošle nedelje konferenciju za novinare na kojoj je saopšteno da su članice komore koje se bave Web dizajnom inicirale osnivanje Sekcije za Web dizajn u okviru Udruženja informatičke delatnosti Privredne komore Beograda.

Aktivnosti Sekcije će biti usmerene ka postizanju kvaliteta izrade Internet prezentacija uz primenu najnovijih tehnologija i svetskih standarda, zaštiti intelektuelne svojine, analizi stanja, davanju mišljenja na propise iz ove oblasti, postavljanju standarda na poslovno-tehničkom nivou, uvažavanju kodeksa poslovnog ponašanja i dr.

Inicijalne članice Sekcije su beogradske firme Krojač d.o.o, ESD, Netlink, Neotek i Greenfish, a podršku za registraciju Internet domena pružio im je Centar za razvoj Interneta .

Članovi Sekcije su ocenili da je kvalitet Web prezentacija malih i srednjih preduzeća u Srbiji osrednji, i upozorili da je kvalitet prezentacija javnih službi, lokalnih samouprava i državnih organa najčešće loš, jer se izrada prezentacija poverava nedovoljno stručnim osobama. Prema njihovim rečima, Web prezentacija predstavlja na Internetu vizuelni identitet kompanije ili ustanove, koji mora da ima adekvatnu funkciju i da se stalno održava.

Budući da se od domaćih kompanija u poslednje vreme sve više zahteva da se orijentišu na poslovanje preko Interneta, kao i da državni organi komuniciraju sa građanima putem Web prezentacija, očekuje se da će pokretanje Sekcije za Web dizajn doprineti ovim nastojanjima.

Нема коментара:

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO