NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

субота, 8. новембар 2008.

Detalji o AMD 45nm procesorima

Izvor: ITsvet.com
Detalji o AMD 45nm procesorima

Kompanija AMD planira da predstavi dva quad core desktop procesora izrađena u 45nm tehnološkom procesu – Phenom X4 20550 i 20350 za socket AM2+ sisteme sa radnim taktovima 3GHz i 2.8GHz respektivno u novembru ove godine. Kompanija će takođe predstaviti šest 45nm triple-core procesora (Heka i Regor) koji uključuju 14x00, 12x00 i 1xx00e serije. Ovi triple core proscesori će se u prodaji naći u toku prvog kvartala sledeće godine. AMD će takođe predstaviti šest vrhunskih 45nm quad core procesora (Deneb) kao i četiri modela namenjena nezahtevnim korisnicima (Propus) uključujući 20x00, 18x00, 16x00 i 1xx00 serije...


2 коментара:

NetZarada је рекао...

Kompanija Advanced Micro Devices (AMD) saopštila je da će, zbog posledica svetske ekonomske krize, do kraja godine otpustiti oko 500 svojih zaposlenih u različitim ograncima kompanije,

Kompanija AMD se već duži period bori sa teškoćama u svom poslovanju, suočena sa snažnom konkurencijom u vidu najvećeg svetskog proizvođača procesora, kompanijom Intel. Prošlog meseca, AMD je saopštio da je u trećem tromesečju ove godine zabeležio gubitak od 67 miliona dolara. Radi se o osmom uzastopnom tromesečju u kome je kompanija zabeležila gubitak.

Photo galery је рекао...

Rukovodstvo AMD-a se nada da će novi grafički procesori kompanije ATI Technologies (AMD je sredinom 2006. godine kupio kompaniju ATI) i novi serverski procesor Šangaj doprineti da se kompanija izvuče iz finansijskih problema. Početkom godine kompanija je saopštila da će sniziti troškove poslovanja, između ostalog i otpuštanjem zaposlenih. Predviđeno je bilo otpuštanje oko 1600 zaposlenih, odnosno jedne desetine od ukupnog broja zaposlenih.

Osim toga, AMD je početkom oktobra objavio planove o reorganizaciji koji predviđaju podelu kompanije na dva dela – jedan deo bi se bavio dizajniranjem procesora, a drugi proizvodnjom. Sredstva za buduće poslovanje te dve kompanije obezbediće investicioni fondovi u vlasništvu vlade Abu Dabija. Predstavnici AMD-a saopštili su da predstojeća reorganizacija treba da omogući kompaniji da efikasno konkuriše Intelu koju dominira tržištem procesora.

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO