NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

уторак, 25. новембар 2008.

Najavljena dodela nagrada IT Globus 2008





U Media Centru u Beogradu održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena dodela nagrada IT Globus 2008 za najbolje proizvode i usluge u oblasti informatičko-telekomunikacionih tehnologija, koju časopis Mikro-PC World ove godine dodeljuje šesti put.

Pobednike po kategorijama i Zlatni Globus za najveći IT doprinos u 2008. godini proglašavaju urednici časopisa Mikro-PC World. Kao i prethodnih godina, nagrade za najboljeg IT novinara i najveći IT promašaj u protekloj godini dodeliće vodeći novinari koji prate informatiku i tehnologiju u Srbiji.

Na ovogodišnjem IT Globusu biće po prvi put dodeljena nagrada za najbolji IT proizvod koju svojim glasovima proglašavaju posetioci lokacije časopisa Mikro-PC World, u saradnji sa portalom B92.

Časopis Mikro-PC World je u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije i ove godine organizovo veliku donatorsku akciju pod nazivom Probudimo IT Srbiju.

Cilj akcije je da skrene pažnja na lošu opremljenost škola računarskom opremom i upozori na nizak stepen korišćenja Interneta u našim obrazovnim institucijama. U akciji Probudimo IT Srbiju učestvovale su kompanije: Saga, BS Procesor, Direct Link, Bitsyu.net, Division i Mikro knjiga.

Donacija će biti uručena osnovnim školama u Srbiji koje još uvek nemaju elementarne uslove za sticanje informatičkog obrazovanja, kao i učenicima koji su osvajali visoka priznanja na IT takmičenjima, a nemaju odgovorajuće uslove za sticanje novih informatičkih znanja.

Na konferenciji za novinare prisutne su o detaljima manifestacije IT Globus 2008 upoznali direktor i glavni urednik časopisa Aleksandar Spasić i konsultant na projektu Relja Jović. IT analitičar Milovan Matijević izneo je podatke o srpskom informatičko-telekomunikacionom tržištu u Srbiji, a o rezultatima postignutim u donatorskoj akciji "Probudimo IT Srbiju" govorila je direktorka Narodne kancelarije Tatjana Pašić

Zvanično proglašenje i svečana dodela nagrada održaće se 2. decembra 2008. godine u hotelu Hyatt u Beogradu.

Нема коментара:

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO