NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

четвртак, 6. новембар 2008.

Fujitsu otkupljuje Siemens-ov udeo u Fujitsu Siemens kompaniji

Već dugo vremena se spominje da Siemens traži izlaznu strategiju iz svojih brojnih zajedničkih firmi, uključujući i Fujitsu Siemens, koji je osnovan zajedno sa japanskom korporacijom Fujitsu. Sada je objavljeno da je taj proces okončan. Iako se pretpostavljalo da će se naći neki drugi partner, Siemens je dogovorio sa svojim postojećim partnerom da ovaj preuzme njegov udeo. Tako će Fujitsu kupiti 50% udela kompanije Siemens u kompaniji Fujitsu Siemens Computers i tako u potpunosti kontrolisati ovog proizvođača. Dogovoreno je da se kompaniji Siemens isplati oko 450 miliona dolara, a kompletan posao bi trebao biti okončan 1. aprila 2009. godine.

Očekuje se da će nakon što bude postao većinski vlasnik Fujitsu napraviti određene promene. Glasine o zatvaranju fabrika u Nemačkoj su već demantovane od strane japanske kompanije, ali se navodi da je moguće redukovanje radne snage.

1 коментар:

NetZarada је рекао...

Infostud se širi na oglašavanje automobila na Internetu


Kompanija Infostud kupila je sajt www.polovniautomobili.com, najposećeniji domaći sajt za oglašavanje i trgovinu polovnim automobilima - objavljeno je danas na konferenciji za štampu u Medija Centru. Infostud je postao vlasnik 100% sajta, a cilj kupovine je širenje kompanije u nove oblasti poslovanja na Internetu, što je Infostud i najavljivao tokom godine.

Branislava Gajić, direktorka Infostuda, ovim povodom kaže da je „oblast automobila odabrana kao perspektivna grana oglašavanja na Internetu, a Infostud već ima ozbiljno iskustvo u vođenju najposećenijih oglašivačkih sajtova na polju zapošljavanja, obuke i obrazovanja”.

Na sajtu polovniautomobili.com mesečno se postavi preko 6.000 oglasa za automobile, a svakog meseca on ostvari oko 450.000 poseta. Kao jedan od posećenijih domaćih sajtova u Srbiji, polovniautomobili.com će nastaviti da se razvija pod svojim imenom i Internet domenom, ali u okviru Infostudove grupe sajtova.

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO