NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

недеља, 23. новембар 2008.

Epson Endeavor Na01 mini netbook


Kompanija Epson je uzela učešće na tržištu mini netbook računara sa modelom Na01. U pitanju je model koji karakteriše Atom N270 procesor radnog takta 1.6GHz, 10.2’’ LCD ekran rezolucije 1024x600 piksela, hard drive kapaciteta 160GB kao i 1GB sistemske memorije. Na ovaj model je instaliran Windows XP operativni sistem. Opremljen je kompletnim standardnim setom interfejsa kao što su tri USB 2.0 porta, 802.11 b/g Wi-Fi, Ethernet, Mini VGA izlaz kao i multicard čitač. U pitanju je ipak računar koji je mahom namenjen samo korišćenju Microsoft softvera i aplikacija. Ovaj netbook računar se prodaje trenutno samo u Japanu po relativno povoljnoj ceni od oko $485.
engadget.com

1 коментар:

Stefa012 је рекао...

Asus predstavio računar Eee PC zasnovan na procesoru Atom


Tajvanska kompanija Asustek Computer je u ponedeljak održala pretpremijeru računara Eee PC 901, narednu verziju svog popularnog ultraprenosivog računara koji je zasnovan na novom Intelovom procesoru Atom.

Eee PC 901 je bio izložen na manifestaciji WiMax Expo, koja se održava paralelno sa sajamskom izložbom Computex u Tajpehu. Pojavljivanje prenosivog računara se očekuje u utorak, kada Intel najavljuje početak prodaje verzije procesora Atom pod imenom Diamondville.

Zasnovan na procesoru Atom radnog takta 1,6GHz, Eee PC ima 8,9-inčni ekran, 1GB radne memorije, čitač memorijskih kartica, a isporučivaće se sa Windowsom XP ili Linuxom. Verzija sa Linuxom će imati čvrsti disk zasnovan na fleš memoriji (Solid State Disk, SSD) kapaciteta 20 GB, dok će model sa Windowsom imati ugrađen čvrsti disk kapaciteta 12 GB.

Novi Eee PC ima podršku za WiFi i Bluetooth, a u planu je i pojavljivanje verzije sa podrškom za WiMax. Asus je predstavio modele u crnoj i beloj boji, oba identične težine – 1,14 kilograma, i sa baterijom koja omogućava rad u trajanju od 4 do 6 sati. Cene tih verzija nisu objavljene.

Iako proizvođači računara obično ne prikazuju sisteme zasnovane na neobjavljenim modelima procesorima sve dok ih Intel ne predstavi, ove godine je situacija drugačija. Veliki broj fotografija budućih modela računara je "procureo" na Internetu pre nego što su ih njihovi proizvođači predstavili javnosti.

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO