NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

четвртак, 2. октобар 2008.

Čudesni svet igrica

Beogradski Centar za brigu o deci deceniju i po funkcioniše kao jedna od najaktivnijih humanitarnih organizacija u našoj zemlji. Na spisku uspešno realizovanih projekata Centra nalaze se program pomoći za više stotina porodica s Kosova, program stipendiranja talentovanih učenika, akcija iznajmljivanje bilborda koji promovišu najbolje studente Srbije, uređenje 400 igrališta i produkcija 100.000 besplatnih knjiga, časopisa, dečijih časopisa, kao i izrada i štampanje multimedijalnih izdanja za najmlađe korisnike računara. U poslednjoj grupi, u okviru edicije Družina znanja, do sada su objavljene kolekcije igara Magi i Cica (SK 7/2005) i Gašine avanture (SK 3/2008).

Čudesni svet igrica je još jedna kolekcija zabavnih igara, slična gore pomenutim izdanjima, koja je realizovana u saradnji s kompanijom McDonald’s. Kolekcija obuhvata sedam jednostavnih igara – lavirint, bojanku, dve oblačilice, tragalicu, slagalicu i igru memorije. Smisao ovih igara jeste da kod najmlađih pobudi interesovanje za kompjutere i stimulišu da na pravi način koriste prednosti računarskih tehnologija. Edukativne igre ovog tipa su idealan način da deca s lakoćom i samoinicijativno počnu da koriste računar, a ujedno vežbaju sposobnost pamćenja, logičkog razmišljanja i vizuelne percepcije.

Što se tehničke realizacije tiče, program je izrađen u Flashu i odlikuje se jednostavnim upravljačkim interfejsom i prijemčivim korisničkim okruženjem, kojim dominira odličan crtež, upotpunjen solidnom zvučnom podlogom. Igre, ruku na srce, nisu naročito sadržajne niti originalne, ali vreme provedeno uz ovaj CD deca mogu da iskoriste za razmrdavanje vijuga i uvežbavanje korišćenja miša i tastature.

Adresa:www.centar.org.yu


Нема коментара:

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO