NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

среда, 22. октобар 2008.

Razapnite sopstvenu bežičnu mrežu


Uređaji za povezivanje bez kablova, ali i pomoću električnih vodova

Bežični usmerivač sa zaštitnim zidom Planet VRT-401g predviđen je za rad u kućnim uslovima ili u manjim radnim grupama preko virtuelne privatne mreže. Na poleđini kućišta nalaze se naponski priključak, četiri utičnice za standardnu mrežu, jedna utičnica za bežičnu mrežu, taster za resetovanje i priključak za priloženu antenu. Uređaj ima nosače za postavljanje na zid i signalne lampice na prednjoj masci. Podržani su standardi za bežično povezivanje IEEE 802.11b/g i režimi rada AP/AP Client/Bridge. Podaci se šifruju sistemom 3DES/AES, algoritmi identifikuju metodama MD5 i SHA1, a podržano je i 64-bitno i 128-bitno šifrovanje WEP, WPA i WPA2. Podrška za DHCP/PPPoE/PPTP/L2TP omogućava rezervisanje fiksnih i bežičnih IP adresa, a brzina prenosa od 54 Mb/s biće dovoljna i za poslovna okruženja.

Bežični širokopojasni usmerivač Planet WRT-416 smešten je u kućište zaobljenih ivica, s gornjom površinom bele boje, a spreda su nalaze signalne lampice. Uređaj se lako instalira i podešava iz pretraživača Weba. Pozadi su, kao i na prethodno opisanom modelu, smešteni priključci za napajanje, antenu i mrežne kablove (četiri za fiksnu mrežu i jedan za bežičnu) i taster za resetovanje uređaja. WRT-416 podržava standard za bežično povezivanje IEEE 802.11g/b i podatke šifruje sistemima WEP/WPA Personal/WPA2 Personal. On podržava i filtriranje MAC/URL, a može se koristiti za dodeljivanje dinamičkih adresa i upravljanje virtuelnim serverom i izdvojenim delom mreže (DMZ).

Planetov uređaj za bežičnu pristupnu tačku WAP-4033PE podržava standarde IEEE 802.11b i IEEE 802.11g. On se dobija sa antenom, naponskim adapterom, upravljačkim programom i uputstvom, ali su priloženi i vijci pomoću kojih ga možete postaviti na zid radi uštede na prostoru. Na poleđini kućišta su priključci za struju, antenu i mrežni kabl i taster za resetovanje, dok su spreda signalne lampice.

WAP-4033PE se može dodati i u postojeću bežičnu mrežu. Pored uobičajenih funkcija pristupne tačke, on će obavljati i ulogu pojačivača, premošćivača, bežičnog distribuiranog sistema (WDS) i druge mrežne zadatke. Velika brzina prenosa podataka (do 54 MB/s) pogodna je za komunikaciju između standardne i bežične mreže. Za prenos podataka na veće razdaljine može se koristiti nekoliko uređaja raspoređenih na određanoj udaljenosti.
Povećanoj bezbednosti podataka koji se razmenjuju putem bežične mreže doprinosi filtriranje adresa po standardima WEP, WPA, WPA2 i MAC, kao i sprečavanje neovlašćenog pristupa. Ovaj uređaj je pogodan za Internet kafee, a priključivanjem pokretljive antena i za studentska naselja.

Planetova kartica WL-8310 za stone računare je PCI model koji podržava standarde IEEE 802.11b i IEEE 802.11g i služi za vezu između terminala s više stanica koje imaju pristupnu tačku. Kartica koristi tehnologiju eXtended Range, a ona omogućava prenos podataka brzinom 108 Mb/s, bez obzira na to da li je okruženje s visokim ili niskim odnosom signala i šuma. U pakovanju se dobijaju antena solidnog dometa i CD sa uputstvom i upravljačkim programima za Windows 98SE/ME/XP/2000. Ako je signal slab, bolji prijem se može postići povezivanjem spoljašnje antene. Podaci se šifruju 64/128-bitnim sistemima WEP i WPA.

Uređaj podužeg naziva Powerline Ethernet Adapter 85 Mbps Twinpack firme Sweex zanimljivo je rešenje za stanove i manje kancelarije. Ako nameravate da umrežite nekoliko računara ili da ih povežete sa ADSL mrežnom skretnicom, a ne želite da vam se silni kablovi motaju oko nogu, ili naprosto nemate poverenja u bezbednost bežičnih mreža, Adapter 85 bi mogao da vas reši svih muka.

U pakovanju se dobijaju dve istovetne kutijice od crne plastike, sa utikačima za naponsku mrežu koji se mogu odvojiti; kutijice odozdo imaju po jednu utičnicu za priložene mrežne kablove. Na prednjoj masci su tri kontrlone lampice: Powerline, Power i Ethernet. Powerline neće svetleti ako uređaj ne registruje još jedan uređaj u mreži, svetleće ako ga pronađe, a treperiće tokom prenosa podataka; ista je signalizacija i lampice Ethernet. Lampica Power će biti uključena ili isključena kad i uređaj. Podaci se prenose brzinom 85 Mb/s, što je dovoljno čak i za slanje multimedijalnih informacija. O bezbednosti podataka se stara 56-bitni sistem šifrovanja DES.

Нема коментара:

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO