NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

уторак, 21. октобар 2008.

Adobeov Flash Player 10 dostupan za preuzimanje

Kompanija Adobe saopštila je sredinom ove nedelje da je nova verzija Flash Playera dostupna za preuzimanje.

Radi se o Flash Playeru 10 koji je dosada bio poznat pod radnim imenom Astro. Program je dobio nove mogućnosti, počev od novih filtera i efekata, poboljšane 3D transformacije i animacije, novih tipografskih kontola koje poboljšavaju rad sa tekstom itd.

Novi filteri i efekti su slični alatkama koje se nalaze u Adobeovom softveru After Effects CS3, a omogućavaju programerima efekte koji koriste sposobnosti nove generacije grafičkih čipova i kartica. Osim toga, zahvaljujući podršci za 3D efekte, moguće je u trodimenzionalnom okruženju pozicionirati, rotirati i animirati dvodimenzionalne objekte.

Adobeov Flash Player 10 je objavljen u verzijama za Windows, Mac OS X i Linux (uključujući podršku za Ubuntu 7 i 8), a može se besplatno preuzeti sa adrese www.adobe.com/go/getflashplayer. Verzija za Solaris se očekuje do kraja ove godine.

Kompanija Adobe je saopštila da će do kraja ove godine nove mogućnosti Flash Playera 10 biti dostupne i u njenom višeplatformskom izvršnom okruženju AIR (Adobe Integrated Runtime, AIR), što će omogućiti Web dizajnerima i programerima da prave aplikacijem koje se mogu pokrenuti i van čitača Weba.

Нема коментара:

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO