NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

петак, 26. септембар 2008.

Zvučnici malih dimenzija i solidnih karakteristika


Danas je teško i zamisliti da neko ima računar bez zvučnika, budući da ih većina korisnika, osim na radnom mestu, koristi i kod kuće u trenucima odmora, za gledanje filmova ili slušanje muzike. Vlasnici nekih zastarelih stereo zvučnika mogli bi da razmisle o mogućnosti da ih zamene novijim modelom iz ponude firme MS Industrial.

ML-804


Male dimenzije ovog zvučnog sistema tipa 2.1 zadovoljiće korisnike čiji se računar nalazi u skučenoj prostoriji ili pate od hroničnog nedostatka prostora. Infrabas je smešten u kompaktno kućište od iverice sa otvorom na prednjoj strani, dok je zvučnik na desnoj strani i zaklonjen crnom platnenom maskom. Nije nam se svidelo što je maska prilično labava i kroz nju može lako da se dodirne membrana zvučnika, i stoga valja biti obazriv prilikom prenošenja ili pomeranja kućišta da se maska ne bi oštetila. Na poleđini su glavni naponski prekidač, audio priključci za satelitske zvučnike, ugrađeni naponski kabl i kabl za povezivanje sa zvučnom karticom u računaru ili pak nekim drugim izvorom zvuka (MP3 plejer ili DVD). Satelitski zvučnik na kome je potenciometar za regulaciju jačine zvuka takođe je spojen sa infrabasom.

Sateliti su smešteni u plastična kućišta s velikim kružnim postoljima, tako da su stabilni i prilikom glasnije reprodukcije ili pomeranja po stolu. Zaštitne maske satelitskih zvučnika su takođe labave pa i za njih važi isto upozorenje kao za masku na infrabasu. Potenciometar za jačinu zvuka reguliše sve zvučnike odjednom, tako da se precizna podešavanja moraju obavljati iz programa za reprodukciju muzike, odnosno filmova.

Što se tiče ljubitelja filmova i igara, oni će biti zadovoljni kvalitetom zvuka i ništa ih neće ometati u njihovim omiljenim aktivnostima. Uživanje bi bilo i veće da je proizvođač ugradio i priključak za slušalice, tim pre što bi to neznatno uticalo na cenu ovog simpatičnog modela.

Zvuk je čist, s malo slabijim visokim tonovima i neznatno jačim basovima. Sistem se dobro pokazao i na maksimalnoj jačini zvuka, uz dodatna podešavanja ekvalizatora. U svakom slučaju, ovo su mali i jeftini zvučnici sa svim vrlinama i manama tipičnim za tu klasu, ali će izvesno zadovoljiti potrebe manje zahtevnih korisnika.

1 коментар:

Stefa012 је рекао...

ML-803 i ML-6017

Ovo su 2.1 i 5.1 sistemi zasnovani na istim komponentama, a razlikuju se po snazi i u detaljima. ML-803 ima snagu 16 W, dok petosistemski ML-6017 ima snagu 25 W. Satelitski zvučnici su identični kod oba modela – napravljeni su od crne plastike i smešteni na postolja koja se mogu skinuti. Na prednjoj strani se nalazi crna platnena maska čija funkcija je više estetska, budući da je ispod nje plastična rešetka koja štiti membrane zvučnika od mogućih oštećenja.

Kućište infrabasa je napravljeno od crno obojene iverice i skoro je dvaput veće nego ono u sklopu modela ML-804, premda oba modela koriste iste zvučnike snage 10 W. Veće dimenzije su bile neophodne zbog ugradnje pojačala s hladnjakom i ostalih elektronskih komponenata. Spreda je crna platnena maska koja pokriva zvučnik (može se skinuti), a u donjem desnom uglu, na samoj ivici desne stranice, nalaze se potenciometri za kontrolu snage zvuka. Na modelu ML-803 su tu glavni naponski prekidač, zvučni potenciometar i kontrolna lampica. Model ML-6017 na tom mestu ima dva potenciometra, glavni i onaj namenjen podešavanju jačine basova. Poleđina je rezervisana za audio priključke i bas refleks otvor. I tu se primećuju razlike: dvosistemski model ima potenciometar za podešavanje snage bas zvučnika, dok petosistemski model ima glavni naponski prekidač. Podrazumeva se da drugi sistem ima više priključaka za satelite i audio izvore kako bi se iskoristilo svih pet satelita, ali zvučnici se mogu koristiti i kao običan 2.1 sistem ukoliko se povežu na MP3 plejer ili neki drugi uređaj koji nema ugrađene priključke za okružujući zvuk.

Oba modela imaju solidan kvalitet zvuka, a jedina razlika je u većoj snazi i načinu na koji se ona distribuira u slučaju modela ML-6017. „Odvrtanje“ glavnog i bas potenciometra zvučnici su podneli bez izobličenja zvuka i brujanja kakvo smo imali prilike da čujemo prilikom testiranja nekih jeftinijih modela. Reprodukcija muzike svih žanrova bila je prilično dobra, kao i zvuka u filmovima i igrama, naročito u okružujućoj varijanti.

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO