NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

среда, 17. септембар 2008.

Intel predstavio šestojezgarni procesor Xeon

Intelova indijska podružnica, kompanija Intel India, predstavila je početkom ove nedelje dugoočekivani šestojezgarni serverski procesor x86 Xeon 7400, dosada poznat pod radnim imenom Dunnington.

Radi se o prvom šestojezgarnom procesoru koji je razvio neki od proizvođača procesora i prvom Intelovom procesoru koji je u potpunosti razvijen i proizveden u nekoj od Intelovih podružnica van sedišta kompanije u SAD. Novi procesor je proizveden upotrebom 45-nanometarskog proizvodnog procesa, a razvila ga je grupa od 300 inženjera iz odeljenja Digital Enterprise Group koje se nalazi u Intelovom istraživačko-razvojnom centru u Bangaloreu.

Predstavnici Intela saopštili su da će Dunnignton doneti uštede u potrošnju struje ("do 10 puta") i do 3 puta ubrzati rad virtuelnih sistema, tj. servera na kojima se izvršava više operativnih sistema.

Prema rečima predstavnika Intela indijske kompanije HCL i Wipro će među prvima dobiti nove porocesore Xeon 7400 kako bih ugradile u snažne servere namenjene za upotrebu u velikim kompanijama.

U zavisnosti od verzije, Xeon 7400 će se prodavati po ceni od 860 do 2700 dolara, u uobičajenim pakovanjima od 1000 primeraka.

1 коментар:

NetZarada је рекао...

Fujitsu želi da uđe u čip alijansu

Mnoge kompanije u poslednje vreme žele da formiraju partnerstva sa željom da smanje sve više rastuće troškove koje donosi uspostavljanje novih proizvodnih tehnologija. Tako je i čip jedinica kompanije Fujitsu, Fujitsu Microelectronics najavila svoju nameru da uđe u alijansu poluprovodničkih kompanija. Ova kompanija trenutno pregovara sa različitim, neimenovanim proizvođačima čipova, ali očigledno još uvek nije blizu postizanje nijednog dogovora. Ipak, svi su izgledi da kompanija kalibra kakav je Fujitsu vrlo brzo nađe proizvodnog partnera.

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO