NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

четвртак, 18. децембар 2008.

Google Chrome više nije beta






Google je i zvanično objavio da njihov čitač veba Chrome više nije beta verzija i da je puna verzija ovog proizvoda sada spremna za preuzimanje.

Ažuriranje je završeno u četvrtak 11. decembra – kao petnaesto po redu od kada se program pojavio u septembru. Chrome više nema oznaku beta. Dan ranije dvojica predstavnika kompanije izjavila su da je oznaka beta uklonjena, jer su ispunili postavljene ciljeve u pogledu stabilnosti i performansi, ali da njihov posao ni izdaleka nije završen.

Nova verzija automatski će se instalirati u sledećih nekoliko dana kod svih sadašnjih korisnika.

Programeri kažu da su ispravili mnoštvo grešaka koje su izašle na videlo u prvim danima, uključujući video i audio začkoljice i probleme u vezi s performansama pojedinih dodataka. V8 JavaScript Engine sada radi jedan i po puta brže u odnosu na beta verziju.

Među ostala unapređenja spadaju poboljšane opcije za obeležavanje koje su uvoz i izvoz obeležavača učinile jednostavnijim, kao i prepravljeni panel za kontrolu privatnosti koji se sada lakše koristi.

To što je Google brzo izvukao ovaj svoj proizvod iz beta faze nije baš uobičajeno za ovu kompaniju. Gmail koji je lansiran 2004. još uvek se vodi kao beta. Google Finance, Google Health, Google Docs i Google Blog Search su debitovali mnogo pre nego što se pojavio Chrome i još uvek su beta. Pa ipak, Chrome se svega 100 dana po rođenju sada pojavio kao puno izdanje.

Razlog za ovako brzu promenu verovatno je oštra konkurencija među velikim veb čitačima. Posle početnog uzbuđenja koje je nastalo kad se Chrome pojavio, njegov tržišni udeo se brzo smanjio. Čak i uz nedavne fluktuacije, većina statističkih indikatora ukazuje na to da Chrome još uvek drži tek neznatan deo tržišta.

Google je ranije nagoveštavao da će pričekati s marketinškom kampanjom dok Chrome ne izađe iz beta faze, a da će posle toga „dodati gas“. Čak se čuju glasine da će se Chrome u bliskoj budućnosti dobijati instaliran na novokupljenim računarima.

Očekuje se da Chrome uskoro dobije podršku za Mac i Linux, kao i automatsko popunjavanje obrazaca i RSS. Google narednih meseci planira da se pozabavi i platformom za proširenja namenjenom razvojnim programerima.

LINK ZA PREUZIMANJE

1 коментар:

Photo galery је рекао...

WmwAROS v1.0

Prvo veliko izdanje AROS distribucije koje nosi naziv VmwAROS nedavno je objavljeno a dostupno je preko njihovog Web sajta. Ova verzija donosi veliki broj izmena ali i veliki broj karakteristika koje će ga vizuelno načiniti drugačijim od standardnog AROS build-a. VmwAROS ikone veoma podsećaju na Amiga-u, tako da će bivši Amiga korisnici takođe moći da nastave korišćenje njihovih aplikacija zahvaljujući AmiBridge, moćnom scripting sistemu koji omogućava pokretanje AmigaOS programa direktno preko AROS-a. Ono što je evidentno jeste da je uloženo dosta napora za povećanje WmwAROS upotrebljivosti i jednostavnog korišćenja.

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO