NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

недеља, 21. децембар 2008.

Genius predstavio prvog miša sa OLED ekranom







Kompanija Genius je početkom ove nedelje predstavila prvog miša namenjenog ljubiteljima računarskih igara, zasnovanog na naprednoj Doppler tehnologiji koja omogućava preciznije i pouzdanije biranje.

Radi se o modelu Ergo 555 Laser, koji je predviđen za rad na rezolucijama od 400 do 3200 tačaka po inču. Osim toga, miš ima sedam tzv. makro tastera koji mogu biti konfigurisani u jednom od pet režima rada (od G1 do G5), što omogućava korisnicima, bez obzira na njihovu spretnost i veštinu, da lakše upravljaju pokretima likova u igrama. Dodatna atraktivna opcija koju novi Geniusov miš poseduje je minijaturni ekran sa organskim svetlećim diodama (organic light emitting diode, OLED) na kome se za vreme igranja ispisuju koordinate pokazivača, rezolucija i režim rada koji je korisnik odabrao.

Prema navodima predstavnika Geniusa, Ergo 555 Laser najbolje rezultate pokazuje na računarima sa procesorom Pentium 4, na 1,6 GHz ili bržim, koji kao operativni sistem koriste Windows, u verzijama 2000, 2003, XP, XP x64 ili Vista.

Geniusov miš Ergo 555 Laser će se prodavati po ceni od približno 50 USD, uz trogodišnju garanciju.

3 коментара:

Unknown је рекао...

Korisnici Interneta gledaju video na svojim radnim mestima


Istraživačka kompanija Nielsen Online objavila je rezultate svog istraživanja upotrebe Interneta koji pokazuju da 65 posto korisnika gleda video sadržaje sa Interneta za vreme radnog vremena.

Osim toga, polovina učesnika istraživanja izjavila je da tragaju za video sadržajima i preko vikenda, kada to čine od svojih kuća.

Istraživači kompanije Nielsen su utvrdili da su u septembru i oktobru ove godine ljubitelji video sadržaja, i multimedije uopšte, proveli za 10 posto više vremena na Internetu, nego u prethodnom periodu.

Najpopularnije odredište na Internetu, kao i u ranijim istraživanjima, je portal za razmenu video sadržaja You Tube (www.youtube.com)

Photo galery је рекао...

LG predstavio notebook LCD koji koristi sunčevu svetlost

Svako ko je koristio svoj notebook računar napolju zna koliko je problematična vidljivost u uslovima iole veće insolacije. Kompanija LG Display obećava da će doneti rešenje za ovaj problem, pa i više od toga - da upotrebi solarnu energiju u “korisne svrhe”. Radi se o novom hibridnom ekranu dijagonale 14,1 inča, namenjenom notebook računarima. Ovaj ekran može da radi u dva režima - standardnom, u kome se ne razlikuje od drugih uređaja sličnog tipa i koji je namenjen kancelarijskoj upotrebi, odnosno upotrebi u zatvorenim prostorijama. Drugi režim je namenjen upotrebi “napolju”.

Kada se računar koristi napolju, aktivira se hibridni režim rada u kome se koristi sunčeva energija i drastično se povećava vidljivost ekrana. U kompaniji tvrde da se u tom režimu osvetljenost uvećava četiri puta, kontrast do devet puta, što drastično povećava vidljivost, istovremeno ostvarujuži značajne utede. U tom režimu rada ekran koristi svega 25% energije koju obično koristi. Ukoliko se ima u vidu da tipičan 14,1-inčni notebook LCD koristi od 50 do 75 W energije, jasno je da je ušteda značajna i da dodatno doprinosi povećanju autonomije kada se notebook koristi napolju.

LG Display tvrdi da će prelazak iz jednog u drugi režim rada biti moguć jednostavnim pritiskom na odgovarajući taster. Na taj način će korisnici moći da u potpunosti kontrolišu rad ekrana, a istovremeno će prelazak na drugi režim rada biti maksimalno pojednostavljen. Novi LCD ekran će biti demonstriran početkom januara, na CES 2009 sajmu koji će biti održan u Las Vegasu. Nažalost, u ovom trenutku nema informacija kada bi novi ekrani mogli postati dostupni.

Izvor: TG Daily

national је рекао...

Najmanji 16GB USB

Super Talent je pre nekoliko dana najavila da će njihovi ultra mali USB drive-ovi Pico linije biti dostupni u 16GB kapacitetima tako da je ovo linija najmanjih 16GB USB drive-ova koja postoji na svetu. Ovi 16GB drive-ovi mogu uskladištiti čak do 5000 6MP fotografija u JPEG formatu ili čak 4000 MP3 numera. Super Talent 16GB Pico drive-ovi će biti ponuđeni u četiri različita stila koji će koristiti patentirani način zatvaranja – uvlačivi Pico-B; Pico-C bez poklopca, svivel Pico-D kao i Pico-E sa kliznim poklopcem. Vodootporna Pico familija predstavlja trenutni napredak u minijaturizaciji skladišnog kapaciteta a njegova težina je oko 6 grama.

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO