NOVI index formular

Vase Ime:
Vas Email:
Vas tel. ili Skype. Vase pitanje u vezi interneta je:

Postujemo Vasu privatnost - Autorska prava zaštićena pod uslovima Creative Commons 3.0 licence

pretrazivac

NESTO POSEBNO

NESTO POSEBNO 1

петак, 29. август 2008.

Intel u Indiji prikazao prototip jeftinog mini prenosivog računara


Kompanija Intel je sredinom ove nedelje prikazala prototip mini prenosivog računara koji treba da bude začetnik čitave serije tih uređaja umanjenih dimenzija i niske cene. Te računare će u Indiji ponuditi strani, ali i domaći proizvođači računara.

Prototip koji je Intel prikazao zasnovan je na Intelovom novom procesoru Atom. Uređaj će koštati svega 5000 rupija (oko 114 USD), ali neće imati ekran, budući da je predviđeno da njegovi korisnici upotrebljavaju TV prijemnik ili druge tipove ekrana koji su im dostupni.

Demonstracija novih uređaja je održana u glavnom gradu Indije Delhiju, u okviru zajedničkog projekta indijske vlade i tamošnjih proizvođača računara. Taj projekat, nazvan „Connected Indians“, ima za cilj povećanje broja Internet priključaka u Indiji kako bi vezu sa Internetom dobilo milijardu Indijaca.

Indijska vlada planira da u prvom momentu vezu sa Internetom dobije 500.000.000 korisnika; pritom, više od 100.000.000 korisnika dobilo bi širokopojasni pristup Internetu.

Indija, inače ima 1,13 milijardi stanovnika, ali je raširenost Interneta u toj zemlji na veoma niskom nivou. Prema podacima indijske Agencije za telekomunikacije sredinom ove godine u Indiji je bilo svega 4,6 miliona korisnika širokopojasnog Interneta.

Нема коментара:

Reklamirajte svoj sajt potpuno BESPLATNO